Follow us:

a

Author: admin

OPEN TOURISM Rrjeti i bashkëpunimit ndërkufitar për një turizëm të hapur për inovacion Përmbledhja e projektit OPEN TOURISM synon të forcojë bashkëpunimin ndërkufitar publik-privat, me qëllim promovimin e trashëgimisë lokale dhe favorizimin e zhvillimit ekonomik dhe shoqëror. Do të zbatohet një strategji inovative, bazuar në një koncept të ri të turizmit, duke u përqëndruar në një marrëdhënie më të thellë midis vizitorëve dhe komuniteteve lokale. Një strategji e marketingut të integruar të territorit do të forcojë atraktivitetin e pasurive natyrore dhe kulturore, ndërsa produktet dhe shërbimet inovative

Me krizën Covid-19 ne po përballemi me një sfidë, të cilën mund ta kapërcejmë vetëm së bashku: çdo veprim, sado i vogël, është i rëndësishëm. Kjo krizë serioze kërkon një përgjigje serioze që asnjë vend nuk mund ta zgjidhë vetëm. BE po udhëheq koordinimin e shumë masave të marra nga vendet anëtare për të siguruar që siguria dhe siguria juaj janë përparësia kryesore. Tani BE-ja po miraton masa kundër Covid-19: • Kufizoni përhapjen e virusit globalisht • Mbroni evropianët duke kufizuar udhëtimin në BE • Siguroni furnizimet e nevojshme

Projekti "Open Tourism", i cili është financuar nga Interreg IPA CBC Itali-Shqipëri-Mali i Zi dhe zbatohet nga Unioni i bashkive "Tokat e Detit dhe Diellit" - Zona Lindore e krahinës së Tarantos, në rolin e Partnerit Drejtues, si dhe Unioni i Komunave të Burimeve Biferno, Fondacioni i Qytetit të Librit - Onlus i Vjetër, Bashkia Fier, Qendra për Zhvillim Ekonomik dhe Marrëdhënie Ndërkombëtare dhe Kryeqyteti Mbretëror Cetinje, në rolin e partnerëve të projektit. Në kuadër të projektit në 13-14 qershor 2019, një Takim i Komitetit

Partnerët Departamenti i Shkencave Kompjuterike dhe Inxhinierisë, Universiteti i Janinës Biblioteka Qendrore Publike e Konitsa Qendra për zhvillim ekonomik dhe marrëdhënie ndërkombëtare Universiteti "Eqrem Cabej" Gjirokaster Sfida Zona ndërkufitare (CB) karakterizohet nga trashëgimi unike kulturore që mund të përbëjë bazën për zhvillimin e turizmit. Sidoqoftë, shumë prej atyre objekteve të trashëgimisë kulturore (CHO) që përfshijnë historinë, traditën, kulturën e të dy kombeve, janë duke u ruajtur prapa vitrinave të xhamit ose në bodrumin e Bibliotekave pa qasje në vizitorë për shkak të pleqërisë ose rëndësisë së shtuar. Gjithashtu,

Qëllimi kryesor i projektit Projekti “Zhvillimi i Integruar i produkteve locale financohet nga bashkëpunimi Gjerman GIZ në kuadër të Programit Zhvillimi I Qëndrueshëm Rural. Ky projekt synon të promovojë vlerat turistike të prodhuesve lokalë, artizanëve dhe zejtarëve, si dhe ngritjen e kapaciteteve të tyre nëpërmjet ofrimit të trajnimeve me fokus zhvillimin e qëndrueshëm rural dhe përmirësimin e aftësive të biznesit. Vendodhja e realizimit të projektit Ky projekt do të realizohet në; - Bashkinë Pukë, - Bashkinë Kukës, -Bashkinë Selenicë, -Bashkinë Himarë dhe - Bashkinë Mat Grupi i synuar Grupi i synuar i përfshirë në këtë projekt përbëhet

Zgjerimi i ekstroversionit mbi kulturën, turizmin folklorik dhe gastronomik Vitet e fundit, kultura gjithnjë e më shumë është parë të shihet jo vetëm si një fokus legjitim për politikë në vetvete, por edhe si sigurim i përfitimeve të shumta sociale dhe ekonomike. Kontributi i kulturës në zhvillimin ekonomik të Europes është me interes në rritje duke marrë parasysh rënien e fundit ekonomike globale. Sektori kulturor operon në një mjedis ndërkombëtar dhe ndryshon me shpejtësi ku bashkëpunimi transnacional, lëvizshmëria, qarkullimi ndërkombëtar dhe aftësia për të punuar

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipisicing elit, sed do eiusmod tempor incididunt ut labore et dolore magna aliqua. Ut enim ad minim veniam, quis nostrud exercitation ullamco laboris nisi ut aliquip ex ea commodo consequat. Duis aute irure dolor in reprehenderit in voluptate velit esse cillum dolore eu fugiat nulla pariatur. Excepteur sint occaecat cupidatat non proident, sunt in culpa qui officia deserunt mollit anim id est laborum.

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipisicing elit, sed do eiusmod tempor incididunt ut labore et dolore magna aliqua. Ut enim ad minim veniam, quis nostrud exercitation ullamco laboris nisi ut aliquip ex ea commodo consequat. Duis aute irure dolor in reprehenderit in voluptate velit esse cillum dolore eu fugiat nulla pariatur. Excepteur sint occaecat cupidatat non proident, sunt in culpa qui officia deserunt mollit anim id est laborum.

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipisicing elit, sed do eiusmod tempor incididunt ut labore et dolore magna aliqua. Ut enim ad minim veniam, quis nostrud exercitation ullamco laboris nisi ut aliquip ex ea commodo consequat. Duis aute irure dolor in reprehenderit in voluptate velit esse cillum dolore eu fugiat nulla pariatur. Excepteur sint occaecat cupidatat non proident, sunt in culpa qui officia deserunt mollit anim id est laborum.