Follow us:

a

Main

Me krizën Covid-19 ne po përballemi me një sfidë, të cilën mund ta kapërcejmë vetëm së bashku: çdo veprim, sado i vogël, është i rëndësishëm. Kjo krizë serioze kërkon një përgjigje serioze që asnjë vend nuk mund ta zgjidhë vetëm. BE po udhëheq koordinimin e shumë masave të marra nga vendet anëtare për të siguruar që siguria dhe siguria juaj janë përparësia kryesore. Tani BE-ja po miraton masa kundër Covid-19: • Kufizoni përhapjen e virusit globalisht • Mbroni evropianët duke kufizuar udhëtimin në BE • Siguroni furnizimet e nevojshme

Partnerët Departamenti i Shkencave Kompjuterike dhe Inxhinierisë, Universiteti i Janinës Biblioteka Qendrore Publike e Konitsa Qendra për zhvillim ekonomik dhe marrëdhënie ndërkombëtare Universiteti "Eqrem Cabej" Gjirokaster Sfida Zona ndërkufitare (CB) karakterizohet nga trashëgimi unike kulturore që mund të përbëjë bazën për zhvillimin e turizmit. Sidoqoftë, shumë prej atyre objekteve të trashëgimisë kulturore (CHO) që përfshijnë historinë, traditën, kulturën e të dy kombeve, janë duke u ruajtur prapa vitrinave të xhamit ose në bodrumin e Bibliotekave pa qasje në vizitorë për shkak të pleqërisë ose rëndësisë së shtuar. Gjithashtu,

Qëllimi kryesor i projektit Projekti “Zhvillimi i Integruar i produkteve locale financohet nga bashkëpunimi Gjerman GIZ në kuadër të Programit Zhvillimi I Qëndrueshëm Rural. Ky projekt synon të promovojë vlerat turistike të prodhuesve lokalë, artizanëve dhe zejtarëve, si dhe ngritjen e kapaciteteve të tyre nëpërmjet ofrimit të trajnimeve me fokus zhvillimin e qëndrueshëm rural dhe përmirësimin e aftësive të biznesit. Vendodhja e realizimit të projektit Ky projekt do të realizohet në; - Bashkinë Pukë, - Bashkinë Kukës, -Bashkinë Selenicë, -Bashkinë Himarë dhe - Bashkinë Mat Grupi i synuar Grupi i synuar i përfshirë në këtë projekt përbëhet

Zgjerimi i ekstroversionit mbi kulturën, turizmin folklorik dhe gastronomik Vitet e fundit, kultura gjithnjë e më shumë është parë të shihet jo vetëm si një fokus legjitim për politikë në vetvete, por edhe si sigurim i përfitimeve të shumta sociale dhe ekonomike. Kontributi i kulturës në zhvillimin ekonomik të Europes është me interes në rritje duke marrë parasysh rënien e fundit ekonomike globale. Sektori kulturor operon në një mjedis ndërkombëtar dhe ndryshon me shpejtësi ku bashkëpunimi transnacional, lëvizshmëria, qarkullimi ndërkombëtar dhe aftësia për të punuar