Follow us:

COVID-19- BE po udhëheq koordinimin e shumë masave

Me krizën Covid-19 ne po përballemi me një sfidë, të cilën mund ta kapërcejmë vetëm së bashku: çdo veprim, sado i vogël, është i rëndësishëm.

Kjo krizë serioze kërkon një përgjigje serioze që asnjë vend nuk mund ta zgjidhë vetëm. BE po udhëheq koordinimin e shumë masave të marra nga vendet anëtare për të siguruar që siguria dhe siguria juaj janë përparësia kryesore.

Tani BE-ja po miraton masa kundër Covid-19:
• Kufizoni përhapjen e virusit globalisht
• Mbroni evropianët duke kufizuar udhëtimin në BE
• Siguroni furnizimet e nevojshme për sistemet shëndetësore duke ruajtur integritetin e Tregut të Vetëm dhe zinxhirët e prodhimit dhe shpërndarjes
• Promovoni kërkime dhe zhvilloni një vaksinë dhe vëreni në dispozicion të të gjithë atyre që kanë nevojë
• Mbështetni njerëzit në mënyrë që të ardhurat dhe vendet e punës të mos preken në mënyrë disproporcionale dhe të shmangin efektet e përhershme të krizës. Parlamenti Evropian dëshiron të shkaktojë një procedurë urgjente për të kanalizuar fondet për qytetarët, rajone dhe vende më të goditura nga Coronavirus sa më shpejt të jetë e mundur.
• Mbështetni firmat dhe siguroni që likuiditeti i sektorit financiar mund të vazhdojë të mbështesë ekonominë
• Lejoni vendet e BE të veprojnë me vendosmëri në një mënyrë të koordinuar, duke përfshirë edhe rregullat lehtësuese për ndihmën shtetërore dhe masat mbështetëse

Si pjesë e komunitetit together.eu, na duhet ndihma juaj për të përhapur mesazhin e veprimeve që po ndërmerren nga BE me njerëzit përreth jush. Është e rëndësishme që njerëzit të kenë të gjitha informacionet se si BE po mbështet dhe koordinon luftën kundër kësaj sëmundje.

Ju lutemi ndiqni këshillat dhe udhëzimet e autoriteteve tuaja kombëtare për të mbrojtur njëri-tjetrin, edhe kur ato prishin jetën tonë të përditshme.

covid

covid